Friday, June 3, 2011

Gelak membawa padah

Assalamualaikum , hari ni omar tak nak cerita ape-ape tapi omar nak share tentang situasi yang lawak ni, kalau nak baca tekan read more ... SITUASI 1.
Satu hari, epul dan ayu pegi kedai mamak.
lalu epul "sound" kat mamak tu,
epul : “mamak, kari ni rasa semacam je. kari semalam ke?”
mamak tu pun lenting balik,
mamak : “u , kalu mau kari ini hari punya, u dtg esok la macha.”
ayu: -_-?

SITUASI 2

Disebuah tapak pembinaan sebuah menara yang tertinggi, ketika waktu makan tengah hari, 3 orang pekerja sedang sedang mengomel tentang bekalan makanan masing-masing.

Amat : "nasi putih dengan telor mata lagiiiiii!!!!!, kalau esok aku bawak bekal nasi dengan telor mata lagi, aku akan bunuh diri dengan terjun dari atas menara ini.!!!!!!!!!!!"

Rizal : "Nasi goreng, nasi goreng, nasik goreng lagi!, boleh jadi gila aku!!!! kalau besok aku bawa bekal nasi goreng lagi, aku juga akan bunuh diri dengan melompat dari puncak menara ini"

Jejai : Meggi goreng lagiiiiiii???????, setiap hari aku bawak meggi goreng.. Kalau esok aku bawa megi goreng lagi aku juga akan ikut terjun macam kamu berdua!!!!

Keesokkan harinya, ketiga-tiga mereka terjun dari puncak menara kerana Amat masih membawa bekal nasi putih telor mata, Rizal bawa bekal nasi goreng dan Jejai masih bawa bekal Meggi goreng.

Isteri Amat : "Kalaula saya tahu dia sudah tidak mahu makan nasi putih telor mata, sudah tentu saya masak lauk lain"

Isteri Rizal : "Kalaula dia cakap dengan saya yang dia sudah bosan makan nasi goreng, sudah tentu saya juga masak benda lain mengikut kemahuannya"

Isteri Jejai : "Saya masih lagi bingung kenapa suami saya bunuh diri sedangkan dia sendiri yang memasak bekalannya"

SITUASI 3

Seramai 27 orang gila dari malaysia telah dibawa ke amerika untuk berjumpa dengan d0ktor pakar.. Mereka semua telah dibawa dengan sebuah kapal terbang yg besar... Nak dijadikan cerita,sewaktu dalam perjalanan,mereka teramatlah bising nye,kecoh bt0l,bese la..kalu da same2 gila,ada je mende bodoh dorg buat. So,kebisingan dorang ni tlah membuatkan captain pilot marah.. Lalu,captain pilot ni telah menyuruh co pilot untk mlihat apa yg brlaku di belakang. Apabila saja co pilot melihat apa yg brlaku,trkejut beruk la co pilot bila melihat orang2 gila tsebut sdang brmain bola sepak di belakang...MU vs Chealsea kata org gila 2..

co pilot : Hoii gila!tak boleh main bola dalam kapal terbang!!(memarahi mereka)

Stelah dimarahi,terdiam la semuanya... Namun,selang bberapa minit kmudian,cptain pilot brasa curiga kerana suasana begitu tenang d belakang..senyap jek.. Lalu cptain pilot menyuruh lg co pilot melihat apa yg blaku di belakang. Stelah diperiksa,co pilot terkejut puaka bila mlihat hanya tgal 4 orang gila saja..

Copilot: oi gile,apa da jadi?mana kawan2 seangkatanmu yg lain??sape menang mu vs chealsea td ?

Gila :encik tny soalan mcm org gila tny kt sy aritu lah . bru minit ke 76 encik . tp daa encik pilot x kasi kamik main bola dalam kpal trbang,dorang main la kt luar..pelupa btol encik ni .

Copilot : erk,aku pulak gila?habis,apa kamu 5 orang ni buat dalam ni??nape x ikot kawan kamu main kt luar?

Gila: encik ni gila ke?kan kami ni pemain simpanan..... lgpun team kitaorg MU tgh leading tuh ! coach x kasi tuka lg (sambil tunjuk org gila lg 1 sebagai coach) .
Reactions:

0 comments:

Post a Comment